MenStream.pl Forum Rozrywka Ludzie Bagiński: Patriotyzm nie wymaga od nas przelewania krwi
FORUM
Ludzie

Bagiński: Patriotyzm nie wymaga od nas przelewania krwi

Zobacz komentowany artykuł
  • Wielki szacun dla tego człowieka za jego pracę i za powyższe słowa - powiew świeżości pośród wieńców pod pomnikami nieznanego żołnierza o nieustannego wałkowania 123 lat niewoli
  • Piękne filmy, piękny patriotyzm przejawiający się w innym spojrzeniu na rzeczywistość. Respec panie Bagiński
  • łezka się w oku kręci gdy ogląda się animowaną historię Polski
  • Gratuluję podejścia i zaangażowanie w pracę. Brakuje nam niestety takich ludzi w Polsce. A przy okazji aktor grający poleskiego rycerza w "Grunwaldzie" jest świetny - rewelacyjna rola w "Skrzydlatych świniach"
  • Legion_polski 15.11.10, 19:17:53

Legion_polski

Już nie mogę się doczekać zwłaszcza obejrzenia Hardkoru 44. Inne spojrzenie na Powstanie Warszawskie zawsze daje nadzieję, że rozrusza się trochę skostniałe (pompatyczność...) wizje filmowe tego okresu.
  • Nie wiem czy to taki dobry pomysł przedstawiania Powstania Warszawskiego w postaci futurystycznego komiksu. W ogóle dla mnie to wydarzenie pomimo, że ważne dla nas, Polaków, nie znaczyło nic dla przebiegu II WŚ i było w gruncie rzeczy trochę bezsensowne.
  • "zdaje się być oczywistym, że patryotyzm, jako uczucie, jest zły i szkodliwy; jako doktryna, jest bezsensowny " Lew Tołstoj > http://pol.anarchopedia.org/Lew_To%C5%82stoj#Patriotyzm

http://www.youtube.com/watch?v=7wChlvZbXjY
    Patriotyzm to wylęgarnia śmiercionośnie chorobotwórczych zarazków bytujących na umyśle
  • Od lat ogladamy skrzywiony obraz naszej historii. Popieram takie akcje pod warunkiem ze nie bedzie to tylko medialno-komercyjna bajka.
  • God bless Hardkor '44
  • 27.02, 16:26:23

~Anonimweyt

Znalazł się może ktoś kto powie prawdę społeczeństwu. Młodzież jest znudzona zaglądaniem do książki. Potrzebna jest im jakaś inna forma przekazywania wiadomości o naszej historii.
ODPOWIEDZ

Jesteś niezalogowany Zaloguj się / Zarejestruj się
Podpis:   
Podaj pierwszy znak kodu GFr7b