MenStream.pl Forum Rozrywka Gry ASG czy Paintball
FORUM
Gry

ASG czy Paintball

• leon555 1.02, 12:20:45

leon555

Co jest fajniejsze? Grał ktoś z Was w ASG. Kumpel mnie namawia na wyprawę do starych fortów i strzelanie w najbliższym czasie. Jak to działa właściwie? jak paintball? Tylko kulki chyba plastikowe, tak? i czy to jest bezpieczne? Jakoś tzreba się przygotować konkretnie? Jakąś maskę czy okulary? Podzielcie się swoimi doświadczeniami.
  • grzesiek_pac 1.02, 14:35:40

grzesiek_pac

Ja tam wole ASG - typowo, lepsza zabawa. Różnica polega na tym, że broń jest repliką prawdziwej, w każdym szczególe. Kulki małe, plastikowe, trochę boli jak dostaniesz, ale bez przesady. Maska bardzo potrzebna Ci nie jest, kup sobie okulary w castoramie albo praktikerze i ubierz grubo, jakieś polary, dresy, coś takiego.
  • O wiele bardziej do gustu przypadło mi ASG. Przynajmniej tam mozna odgrywac różne sceny bitewne z historii. My z kumplami przebieramy się za oddziały Wermachtu, zabawa przednia!!
  • Ja też jestem fanką ASG, chociaż raz, aż z bólu zapłakałam gdy dostałam w potylicę :d
  • A czy ktoś się orientuje, gdzie taką replikę broni można kupić? Są jakieś specjalistyczne sklepy czy na necie szukać lepiej? I te maski i okulary, które by się pewnie też przydały?
ODPOWIEDZ

Jesteś niezalogowany Zaloguj się / Zarejestruj się
Podpis:   
Podaj pierwszy znak kodu GANsb