MenStream.pl Forum Męski świat Motoryzacja kupić samochód nowy czy używany? w salonie czy w komisie?
FORUM
Motoryzacja

kupić samochód nowy czy używany? w salonie czy w komisie?

• Jak myślicie: lepiej się zadłużyć, ale jeździć nowym wozem i nie mieć problemów, czy szukać oszczędności na początku a potem dokładać?
  • hehehe dobrze powiedziane! kupisz używane to może zaoszczędzisz na początku, ale potem wymieniasz wszystko po kolei: filtry, rozrząd, oleje, sprzęgiełko i tak w kółko - wyleczysz jedno, wypadnie drugie. nie radziłbym kupować w komisie z wiadomych względów. lepiej poszukać dobrego salonu i tam podjąć decyzję: nowe czy prawie nowe ;) ja mam bardzo pochlebną o salonie Prestige z Gdyni. Ja tam kupiłem swoje, kumpel też do nich pojechał. Sprowadzają Audi, BMW, Volkswageny, Porsche (ale to już górna półeczka ;)
  • andrzej.k 15.11.11, 15:22:03

andrzej.k

myślę że od pierwszego właściciela warto kupować samochody używane, najlepiej jeszcze jak są sprowadzane z Niemiec, przynajmniej wiadomo że jeździły po lepszych drogach : P
  • Mimo, że nowy samochód ponoć układa się pod pierwszego właściciela, ja ze względów czysto ekonomicznych nie zdecydowałem się na auto z salonu. Skłaniam się natomiast do zakupu sprowadzonego Audi. Nie znam jednak na tyle niemieckiego, aby bawić się w to osobiście. Sprawdziłem ofertę Prestige Samochody Luksusowe w Gdyni. Mają przedstawić mi ofertę uzwględniającą moje wygórowane oczekiwania ;) Zobaczymy co mogą zaproponować. Sam jestem ciekawy.
  • 2.02, 12:25:27

~Gość

Wiadomo, że nowy samochód to nowy samochód. Używany natomiast tylko z pewnego źródła i w żadnym komisie! Różnie to z nimi bywa. Mój brat kupił używane BMW x6 3.5 d w Prestige salonie samochodów luksusowych i bardzo sobie chwalił ofertę. Ale z tego co mi wiadomo to oni są w Sopocie na Niepodległości a nie w Gdyni.
ODPOWIEDZ

Jesteś niezalogowany Zaloguj się / Zarejestruj się
Podpis:   
Podaj trzeci znak kodu yGFBd