MenStream.pl Forum Kariera Praca Kłamstwo podczas rozmowy kwalifikacyjnej popłaca?
FORUM
Praca

Kłamstwo podczas rozmowy kwalifikacyjnej popłaca?

Zobacz komentowany artykuł
  • Jeśli coś się trochę tylko podbarwi, to może i ok. Ale ludzie naprawdę niesamowite rzeczy wypisują i tego bym nie pochwalił w żadnym wypadku, bo zbyt duże "kwalifikacje" i tak się zweryfikują.
  • Zatrudniam kilka osób. Wybrałem je spośród innych kandydatów na stanowisko metodą zadawania pytań związanych z tym, co było zawarte w CV i odrzucaniem osób, które miały widocznie niższe kwalifikacje praktyczne niż deklarowały.
  • Myślę, że kłamstwo w ogóle nie powinno mieć miejsca w rozmowie kwalifikacyjnej, ale może chciałbym, żeby wszystko było takie idealne. Szkoda, że ludzie nie myślą tak samo.
  • Nie popłaca. Jeśli mówisz prawdę na rozmowie kwalifikacyjnej i cię nie przyjmą, to po prostu jesteś cieniasem i tyle. I dobrze, jeśli ci to ktoś uświadomi.
  • Kłamstwo czasem popłaca, zwłaszcza gdy zapowiada się dobra praca i takaż płaca.
  • Drobne kłamstewko, jeśli tylko podkreśli Twoje kompetencje - tylko może pomóc! :-)
  • łgać jak pies patrzac prosto w oczy - to moja dewiza!
  • luckyluke77 13.09.10, 00:29:49

luckyluke77

Kłamstwo ma krótkie nogi. Na dłuższą metę oczywiście...
  • Taką techniką i ja posługiwałem się podczas rozmów kwalifikacyjnych, działa ona w 100% i nie wyobrażam sobie na dzień dzisiejszy żebym mógł postąpić inaczej bo tak naprawdę gdybym nieprzebajerował swojego CV i LM to pewnie trafiły by do kosza alby podczas rozmowy po kilkunastu sekundach by mi pokazano drzwi wyjściowe, a tak zostałem wysłuchany z pełną powagą i na brak ofert też nie narzekałem, oczywiście wybrałem najlepszą i jestem zadowolony pozdrawiam.
  • Jestem handlowcem gdybym nie umiał bajerować pewnie zrywał bym teraz asfalt w poszukiwaniu pracy jakiejkolwiek, w tym zawodzie gdyby pracodawca się domyślił nawet że życiorys jest lekko naciągany to i tak powinien go zaakceptować bo handlowiec musi umieć troszkę wkręcać ludzi nawet jeśli był by to sam szef a fakt że się nie boi i nie plącze się w tym co mówi jest dużym atutem.
ODPOWIEDZ

Jesteś niezalogowany (będziesz widoczny jako Gość). Zaloguj się / Zarejestruj się
Podaj trzeci znak kodu rdWrg