MenStream.pl Forum Kariera Biznes Headhunting: daj się złapać łowcy głów
FORUM
Biznes

Headhunting: daj się złapać łowcy głów

Zobacz komentowany artykuł
  • "To są podstawowe umiejętności, które w większości przypadków ludzie na wysokich stanowiskach mają już opanowane. Jeśli jednak jesteśmy początkujący, warto się tego uczyć – są kursy, coachingi, treningi rozwoju personalnego. To jest absolutne ABC dla biznesmana – radzi Monika Cichocka."
    Taak , typowe rady, typowe podejście większości wspólczesnych do sprzedania i wynajecia.
    Mam tylko jedno małe sprostowanie, to nie jest ABC biznesmena, biznesmenowi takie ABC nie jest potrzebne.
    Ale innym którzy uznaja się za "biznesmenów" tak.
    wszak ci wszyscy specjalisci czy koerownicy do wynajecia to zwykły personel , nawet jak na wysokich stanowiskach. To nie biznesmeni.
    A swoja droga ciekawi ci specjalisci, którzy tak uwazają.
  • Taaa, pracodawca mnie szuka. To chyba dotyczy rzeczywiście tylko nielicznych przypadków. Ogólnie to trudno o przyzwoita pracę, a co dopiero, żeby sama do ciebie przyszła...
  • artykuł jest mało wartościowy. Brak głębszych przemyśleń, same uogólnienia.
  • danziger44 20.09.10, 10:17:05

danziger44

Jaki zawód, taki artykuł ;)
  • Ja miałem kiedyś taki telefon od headhuntera ale nie na takie stanowisko jakie chciałbym objąć i grzecznie mu podziękowałem stwierdziłem że, nie jestem aż tak tanią dziwką dżoj do wynajęcia żeby mogli popychać mnie wszyscy hihi
  • Ja tam codziennie ostatnio odbieram gluche telefony :)
  • ~Gość 78.8.156.* napisał(a):
    Ja tam codziennie ostatnio odbieram gluche telefony :)

To może trzeba zadzwonić na policję?
  • Jeśli ktoś nie jest dobry w tym co robi to wiadomo że taka firma headhunterska ma go w dupie nie oszukujmy się i spójrzmy prawdzie w oczy. Wszystko i na temat.
  • SpeedyGonzales 28.10.10, 11:21:25

SpeedyGonzales

To chyba faktycznie nie jest artykuł o polskim rynku pracy. U nas nie uświadczysz takiej profesji, chyba że na bardzo wysokim szczeblu, wtedy jest naturalne, że nikt nie składa na ważne stanowisko swojego CV.
  • Radosław18 29.10.10, 19:57:43

Radosław18

~Gość 109.243.3.* napisał(a):
    Ja miałem kiedyś taki telefon od headhuntera ale nie na takie stanowisko jakie chciałbym objąć i grzecznie mu podziękowałem stwierdziłem że, nie jestem aż tak tanią dziwką dżoj do wynajęcia żeby mogli popychać mnie wszyscy hihi

Najsensowniejsze z tego komentarza jest to "hihi ". Według mnie czasami warto spróbować czegoś nowego, w końcu jeżeli praca będzie nam nie odpowiadać, to zawsze można z niej zrezygnować i tyle.
ODPOWIEDZ

Jesteś niezalogowany (będziesz widoczny jako Gość). Zaloguj się / Zarejestruj się
Podaj drugi znak kodu Rb1Pd