MenStream.pl Forum Kariera Biznes Headhunting: daj się złapać łowcy głów
FORUM
Biznes

Headhunting: daj się złapać łowcy głów

Zobacz komentowany artykuł
  • marekj126 29.12.10, 04:39:14

marekj126

Ciekawe podejście zastraszanie prawie, bo to już jest chyba nie całkiem legalne takie pochodzenie własnych pracowników i ich oszukiwanie to już jest chyba jednak lekka przesada.
  • tomekkrak80 29.12.10, 06:52:55

tomekkrak80

Swoją drogą to mają ciekawą pracę żyją wyszukiwania pracowników o dokładnie podanych umiejętnościach. Pewnie mają z tego znaczne przychody, bo robota wydaje się stosunkowo upierdliwa i niezbyt miła.
  • Sądzę, że warto próbować nowych zajęć - bardzo prawdopodobne jest bowiem to, że coś, co robimy tylko na próbę, przyniesie nam dużo więcej zysków niż nasza codzienna praca, z której wtedy z pewnością zrezygnujemy.
  • beniamilion 31.12.10, 09:39:38

beniamilion

Takie rzeczy raczej nie mają miejsca w Polsce, więc po co ta całą dyskusja? Nawet jeżeli ktoś się z tym spotka, to na pewno będą to jedynie pojedyncze przypadki, więc nie ma nawet o czym mówić.
  • danziger44 31.12.10, 14:07:12

danziger44

A co, nie można dyskutować o rzeczach, których nie ma w naszym kraju?
  • Do mojego brata zadzwonili headhunterzy z jednej z firm która szuka inżynierów, wysłał swoje CV i dali mu dobrą ofertę, wiec to wcale nie jest taka fikcja. Jego kolega jak się dowiedział sam się do nich zgłosił, trochę się naczekał zanim dostał ofertę pracy która mu pasowała, ale w końcu tez go wzięli. Ja myślę że warto próbować, sam mam narazie za małe doświadczenie żeby mi coś zaproponowali lepszego, ale myślę że za dwa lata też tam uderzę. Oni kontaktowali się w&bs rozwiązania personalne - tam podobno maja dużo ofert pracy dla inżynierów i siedzą w branży budowlanej, ale takich firm jest bardzo dużo, wystarczy poszukać w internecie.
ODPOWIEDZ

Jesteś niezalogowany Zaloguj się / Zarejestruj się
Podpis:   
Podaj trzeci znak kodu TBV5g